luni, 9 decembrie 2013

Metehne

Bună ziua!
Zonă de impact direct între personalităţi diferite - şi nu numai atât -, chioşcul de ziare menţine activă diversitatea, sub cele mai neaşteptate aspecte.
Dacă ne-am referi la "marfă" şi la "plată", am avea ce menţiona cu prisosinţă şi nu doar în contradictoriu.
Orice lucru din "lumea asta" are o valoare, care trebuie plătită pentru a-l obţine. Astfel bunăoară, un ziar - cotidian - costă doar un leu. O valoare mai mult simbolică, obţinută cu ajutorul reclamelor. Aparent, este o valoare etalon, plasată în subsolul "Pieţei", într-o zonă de intensă circulaţie monetară. Însă lucrurile sunt mai complicate. Realitatea de pe teren nu te lasă în plictiseală, dar te uzează.
Dimineaţa, la prima oră, când abia ai deschis chioşcul şi eşti "călare" pe marfa abia sosită, te asaltează deseori câte un client care îţi flutură în faţă o bancnotă de 50 sau de 100 lei - mie mi s-a întâmplat chiar şi cu 200 lei - întrebându-te dacă poţi să schimbi sau, dorind să cumpere ceva derizoriu. Peste zi, unii vin să cumpere, dar îţi umple pumnul de monezi de 10 şi 5 bani. Cu primii clienţi te descurci rapid printr-o scuză motivată, cu ceilalţi însă, începi să te obişnuieşti, chiar dacă uneori, nervos, le precizezi ca ... "aici nu-i alimentară sau pâine!" Important este să-ţi păstrezi calmul şi să micşorezi suma de bani blocată în "mărunţiş": banul trebuie să circule ...
Vă doresc O Zi Bună!

Cornelius, :)

articolul anterior 2 articolul următor

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Înţelepciune.ro